#

Organisatie

Organisatie

De Jonge Democraten zijn een onafhankelijke Politieke Jongeren Organisatie (PJO) die zich verbonden voelt met het politieke gedachtegoed van D66. De Jonge Democraten beschikt over een aantal regionale afdelingen, waaronder Rotterdam.

De Jonge Democraten Rotterdam beslaat grofweg het zuidelijk half van Zuid-Holland en heeft sinds januari 2015 435 leden met leeftijden van 12 tot 30 jaar. Het uitgangspunt van de Jonge Democraten Rotterdam is het verenigen van jongeren met politieke interesse en het bieden van een platform voor jongeren om zich politiek te ontplooien.

Met dit doel organiseert de Jonge Democraten Rotterdam wekelijks interessante activiteiten met een wijd variatie aan sprekers en onderwerpen. Daarnaast beschikt de afdeling over een aantal commissies en organisatorische teams waarbij u zich verder kunt verdiepen in bepaalde onderwerpen en specifieke kwaliteiten kunt ontwikkelen.

De dagelijkse organisatie van de afdeling wordt verzorgt door het bestuur. Maak hier kennis met het huidige bestuur. Het bestuur wordt hierin geleid door het regionaal politiek programma, moties, en het afdelingsreglement. Deze stukken worden op geheel democratische wijze door leden aangeleverd en aangepast tijdens onze Algemene Afdeling Vergaderingen.