#

Commissies & Projectgroepen

Commissies & Projectgroepen

In Rotterdam gebeurt elke dag wel wat. In de haven, op de straten of in het altijd politiek bevlogen Stadhuis aan de Coolsingel. Hier wil de Jonge Democraten Rotterdam graag op inhaken, en jij vast ook! Dat is mogelijk bij de Commissie Rotterdam, waar wij onze leden de mogelijkheid geven om laagdrempelig met politiek bezig te zijn binnen de afdeling. Samen bespreken we de politieke realiteit in de stad en kijken we waar en hoe we onze eigen visie hierop kenbaar kunnen maken. Denk daarbij aan het schrijven van een sterk opiniestuk, inspreken bij de gemeenteraad of het opzetten van een politieke actie of demonstratie. Alles is bij ons mogelijk; denk jij ook mee?
Ben jij geïnteresseerd in politiek en actualiteiten in Rotterdam en wil jij je inzetten voor onze sociaal-liberale visie binnen de stad? Word dan lid van de Commissie Rotterdam door een e-mail te sturen naar jd.politiek.rotterdam@gmail.com of spreek Jelrik aan tijdens één van onze activiteiten.

Projectgroepen
Daarnaast kun je ook een projectgroep starten, om over een bepaald onderwerp samen met andere enthousiaste leden een activiteit op te zetten. Als dit je leuk lijkt kun je een bestuurslid aanspreken of mailen en helpen wij je bij het uitwerken van de details!

Kascontrolecommissie
Daarnaast hebben we nog de immer onmisbare kascontrolecommissie, die de financiën van de JD Rotterdam in de gaten houdt en samen met de penningmeester het budget van de afdeling ontwerpt. Als je lid wilt worden van de kascontrolecommissie moet je verkozen worden op een (mini)AAV. Kijk hier wanneer de volgende AAV gepland is.

Oriëntatiecommissie
Tenslotte is er nog de oriëntatiecommissie. Deze commissie scout nieuwe bestuursleden, informeert leden over wat het inhoudt om bestuurslid te zijn en begeleidt hen naar een eventuele kandidaatstelling. Op algemene afdelingsvergaderingen informeert de OrCo de aanwezige leden over de kandidaten op basis van een oriëntatiegesprek. Leden van de OrCo worden vanuit het bestuur aangewezen en voor één jaar benoemd. Wil je bij de OrCo, neem dan contact op met het bestuur via rotterdam@jd.nl