#

D66-jongeren houden verkiezing over burgemeester van Rotterdam

08 Dec 2019

De Jonge Democraten houden een verkiezing over wie de burgemeester van Rotterdam moet worden. De politieke jongerenorganisatie die is gelieerd aan D66 plaatst volgende week donderdag een stemhok op het Stadhuisplein. De verkiezing is een reactie op de aanstaande herbenoeming van Aboutaleb. De Jonge Democraten zijn voorstander van het gekozen burgemeesterschap.

De D66-jongeren hopen dat er met deze actie ‘een dialoog ontstaat over het verkiezen van de Rotterdamse burgemeester’. Zij nodigen de burgemeester en wethouders uit naar het stemhok te komen. Donderdag 12 december is in Rotterdam de laatste gemeenteraadsvergadering voor het kerstreces. ,,Wij hopen dat zij de tijd kunnen nemen om naar de toekomst te kijken, namelijk naar de manier waarop wij onze bestuurders in de toekomst zullen verkiezen’’, zegt voorzitter Casper Jongeling.

,,Een nieuwe tijdsgeest brengt ook de noodzaak van bestuurlijke vernieuwing met zich mee. Wij hopen dan ook dat de gemeenteraad en de Tweede Kamer mee zullen denken over mogelijkheden voor een burgemeestersverkiezing.’’

Categorie: Nieuws