#

even voorstellen

even voorstellen

Op deze pagina stellen de bestuursleden zich allemaal voor:

Voorzitter - Kiki Kersten

Mijn naam is Kiki Kersten, 27 jaar en sinds juli 2017 voorzitter van de Jonge Democraten Rotterdam. Al sinds jonge leeftijd heb ik speciale interesse in de politiek. Door niemand minder dan Pim Fortuyn  werd mijn interesse gewekt en niet omdat ik het met hem eens was. Juist doordat hij voor opschudding zorgde werd politiek voor mij als 11-jarig kind interessant. Mijn persoonlijke overtuigingen groeiden en, mede door te kijken naar politieke debatten, kwam ik erachter dat de ideeën van het progressieve liberalisme bij mij passen. Toch ben ik pas sinds juli 2016 lid geworden van de JD. In aanloop van de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar en onze landelijke verkiezingen bekroop mij het gevoel dat ik echt in actie moest komen. Daarom heb ik mij zo snel mogelijk ingezet in het campagne team van de JD.

In 2015 ben ik afgestudeerd en heb ik de Master Ecology & Evolution in de pocket. Daarvoor heb ik de HBO- studie Dier en Veehouderij gedaan waar ik mijn Bachelor heb behaald. Nu ben ik fulltime werkzaam voor een internationaal diervoederbedrijf waar ik me bezig hou met duurzaamheid op verschillende vlakken. Dit jaar heb ik mijn sport basketbal even opzij moeten zetten om plaats te maken voor het voorzitterschap.

E-mail: voorzitter.rotterdam@jongedemocraten.nl

Secretaris – Teeuwes Middelbrink

Mijn naam is Teeuwes Middelbrink, 21 jaar oud en student bestuurskunde aan de EUR. Sinds juli 2017 ben ik algemeen secretaris van de Jonge Democraten Rotterdam.  Ik loop nu ongeveer vier maanden rond bij de Jonge Democraten en de mogelijkheden die er lagen hebben er voor gezorgd dat ik snel voor het bestuur ben gegaan.  

Ongeveer een jaar geleden besloot ik samen met een vriend van mij eens rond te gaan kijken bij de verschillende politieke partijen. Uiteindelijk werd dit een politieke jongeren organisatie en verder dan de Jonge Democraten zijn we niet gekomen. De combinatie tussen serieuze en interessante onderwerpen op de activiteiten en de gezelligheid op de borrel sprak mij heel erg aan. Ik hoop in mijn functie het bestuur in staat te stellen deze formule dit jaar weer voort te zetten.

E-mail: secretaris.rotterdam@jongedemocraten.nl

Penningmeester – Henk Rijnja

Beste democraten,

Ik ben Henk Rijnja, 24 jaar, en tevens uw penningmeester voor een jaar sinds deze zomer. In september ben ik gestart met mijn master Finance and Investment aan de Erasmus Universiteit. Dit is de reden waarom ik sinds vorig jaar in Rotterdam ben gaan wonen. Na een lange tijd van politieke interesse, heb ik in maart besloten om lid te worden bij de Jonge Democraten en D66. Snel bleek dit een goede keuze want de activiteiten en mensen binnen de JD voelen als een warm bad. 

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de financiën voor de afdeling Rotterdam. Dat betekent dat ik een budget maak voor 2018 en dat wij ons, als bestuur, aan het budget houden.

E-mail: penningmeester.rotterdam@jongedemocraten.nl

Bestuurslid Politiek - Sjors van Wickeren

Mijn naam is Sjors van Wickeren, 21 jaar oud, en ik ben bestuurslid politiek van de Jonge Democraten Rotterdam. Verder rond ik dit jaar een master Policy Economics en een bachelor in Rechten af aan Erasmus Universiteit. Ik was op de middelbare school al geïnteresseerd in politiek. Echter ben ik nooit actief geweest, totdat ik bij toeval vorig jaar de JD ontdekte. Sindsdien ben ik bijna iedere week bij onze woensdagavond activiteiten te vinden.  

Tijdens mijn eerste jaar bij de Jonge Democraten heb ik ervaring mogen opdoen als commissievoorzitter, ben ik bij congressen geweest en heb ik mij mogen bemoeien met onze politieke lijn. Ik heb enorm enthousiast over de JD geworden door de gezelligheid, maar met name de ontplooiing en kansen de zij heeft te bieden. Daarom ben ik blij om mij dit jaar als bestuurslid voor de vereniging te mogen inzetten

Als bestuurslid politiek ben ik verantwoordelijk voor de politiek output van de Jonge Democraten. Dat betekent dat ik goed op de hoogte moet zijn van lokale thema’s en verantwoordelijk ben voor de opinie artikelen en persberichten van de JD Rotterdam. Mijn doel is het vrijzinnige en sociaal liberale geluid van de JD in Rotterdam te laten klinken. Voor vragen over de politieke standpunten van de JD Rotterdam kan je mij een mailtje sturen via het onderstaand adres. 

E-mail: politiek.rotterdam@jongedemocraten.nl

Bestuurslid Organisatie - Charity Enny

Mijn naam is Charity Enny. Ik ben 22 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben een echte denker. Maatschappelijke vraagstukken die te maken hebben met participatie, diversiteit en veiligheid houden mij vaak bezig. De JD is een toffe manier om mij in dergelijke onderwerpen te verdiepen.

Als bestuurslid organisatie zorg ik ervoor dat de er leuke, leerzame en interactieve activiteiten op de agenda van de JD Rotterdam komen te staan. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor het uitnodigen van inspirerende sprekers. Het is mijn voornaamste doel activiteiten te organiseren die een breed publiek aanspreken.

Mocht je leuke ideeën hebben voor een interessante en gezellige activiteit; laat het mij dan vooral even weten. Ik sta er namelijk altijd open voor! 

E-mail: organisatie.rotterdam@jongedemocraten.nl 

Bestuurslid Promotie - Take Wester

Ik ben Take Wester, 19 jaar, en woon nu een jaar in Rotterdam. Ik heb mijn intresse in de politiek hier bij de JD gevonden en wil daar graag aan teruggeven. Ik studeer bestuurskunde aan de Haagse hogeschool en heb daar ook mede dankzij de JD voor gekozen.

Als bestuurslid promotie zorg ik voor de online aanwezigheid van de JD, ook ga ik met enthousiaste JD'ers campagne voeren voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

E-mail: promotie.rotterdam@jongedemocraten.nl

Bestuurslid algemene zaken en ledenontwikkeling - Pim Cramer

Mijn naam is Pim Cramer, ik ben 20 jaar en ik studeer bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit hier in Rotterdam. Nadat ik ben opgegroeid in een dorpje aan de rand van Breda was het een verademing om te komen wonen en studeren in het stadse Rotterdam. Voor mij is Rotterdam een stad waar je altijd nieuwe ontdekkingen doet. Die verborgen schatten zijn hetgeen waardoor ik verknocht raakte aan deze mooie stad.

Door maatschappijleer op de middelbare school is mijn interesse in politiek aangewakkerd. Drie jaar later besloot ik lid te worden van D66 en de Jonge Democraten. Ik kwam met groot plezier wekelijks langs bij de activiteiten voor de inhoud, discussie en de gezelligheid, en na een tijdje er tussenuit te zijn geweest wilde ik graag snel weer langs komen bij de JD. Ik wilde me actiever gaan inzetten binnen onze vereniging. Daarom ben ik blij om mij dit jaar te mogen doen als bestuurslid algemene zaken & ledenontwikkeling.

Als bestuurslid algemene zaken & ledenontwikkeling houd ik me bezig met het ondersteunen van de rest van het bestuur in hun taken, alsmede het verder ontwikkelen van onze afdeling en haar leden. Graag hoop ik je welkom te heten op een van onze activiteiten!

E-mail: algemenezaken.rotterdam@jongedemocraten.nl